MENU
Varaa aika
Terhi Mannersalo Ratkaisukeskeinen terapeutti +358 40 777 8827 terhi@taikaportti.fi Varaa aika

Hei, olen Terhi.
Olen 70-luvulla syntynyt terapeutti, valmentaja ja opettaja. Minusta ihaninta on nähdä, miten särkynyt tai puolustusmekanismien taakse piiloutunut ihminen tulee omaksi, aidoksi itsekseen.

Aloin pohtimaan elämän merkitystä, merkityksellisyyttä ja merkityksettömyyttä jo murrosiän kynnyksellä. Kaksitoistavuotiaana kirjoitin runon siitä, mikä merkitys on elämän perustalla, ja voiko ihminen keksiä itselleen uuden historian, jos se todellinen onkin mennyt pieleen. Silloin olin ankara ja kirjoitin runoon, että perustusta ei saa vaihtaa. Tänä päivänä tiedän enemmän vastauksia. Perustuksen voi vaihtaa, mutta se ei onnistu hetkessä. Mutta alkuun siinä pääsee aivan hetkessä, ja voin auttaa myös Sinua tekemään sen.
Kun olin 15 -vuotias, liftailin autojen kyytiin käydäkseni syvällisiä keskusteluja vieraiden ihmisten kanssa. Pidän edelleen ihmisiä mielenkiintoisina, mutta en liftaa – enkä suosittele sitä Sinullekaan!

Tuolloin eräs kuljettaja kysyi, mikä minusta tulee isona. Sanoin, etten tiedä, mutta tiedän, etten haluaisi tehdä mitään pelkän rahan takia, vaan tehtävällä pitäisi olla minulle jokin suurempi merkitys. Päädyin kuitenkin töihin ihan rahan takia, niinkuin ihmiset usein, ja ensimmäisen tutkinnon jälkeen sain vakituisen työn. Pidin työstäni, ja olin siinä hyvä. Tuntui kuitenkin, että jotain puuttui, kaikki ei ollut niinkuin piti. Ensin vaihdoin vaativampaan työhön, mutta se ei auttanut. Oma identiteettini ja omat arvoni eivät olleet koskaan olleet selkeitä, ja nyt se alkoi tuntua, vaikken sitä tiedostanutkaan. Olin liian kiltti, mukauduin aina kameleonttina sellaiseksi, kuin arvelin minulta odotettavan, enkä osannut puolustaa itseäni. Toisten toiveet merkitsivät enemmän kuin omani. Minulla oli siis tunnelukkoja, tai ajatusvääristymiä, eri terapiasuuntauksissa niitä kutsutaan eri tavoin. Olin kuullut ratkaisukeskeisestä terapiasta, ja olisin halunnut kokeilla sitä, mutten löytänyt vapaata terapeuttia. Olisin varmasti saanut uutta näkökulmaa, kun minulta olisi ratkaisukeskeisesti kysytty : ”Miten asiat ovat sitten, kun ne ovat hyvin? Ja mitä silloin teet?”. Kävin parin eri koulukunnan terapiassa, mutta en saanut siitä apua. Se ei tuntunut minulle sopivalta, koska kaipasin tasavertaista ja tavoitteellista työskentelyä, jonka avulla olisin tiedostanut, mitä tahdon elämältä, ja miten sinne päästään. En kaivannut diagnoosiin tähtäävää oirekartoitusta, enkä passiivista kuuntelijaa, joten lopetin käynnit. Arvelin, että minun piti tehdä elämänmuutos omin voimin, jos haluaisin saada elämältäni enemmän. Ja tein niin.

Kun kadonneen merkityksen metsästys minun elämässäni alkoi, oli syksy 2001.

Lähdin vakituisesta työstä sinkkuna ja asuntovelallisena yliopistoon opiskelemaan pääaineena etiikkaa, sillä halusin tietää kaiken arvoista, hyvästä elämästä ja merkityksellisyydestä. Lisäksi halusin tutkinnon, jolla voin jatkaa psykoterapeutiksi.

Oikeasti hyvää elämää ei pysty määrittelemään kukaan muu, kuin henkilö itse. Sen toteuttaminen ei vaadi sinulta tutkintoa, mutta on hyvä, jos sinulla on rinnallakulkija, jonka kanssa tulet hyvin juttuun, ja jolla on riittävästi teoriaosaamista.

Kyllä, teoriatkin ovat tarpeellisia, kun autetaan toista löytämään perille. Niiden avulla osaan paremmin auttaa ja tukea siinä myös Sinua.

Valmistuin siinä elämänvaiheessa Helsingin yliopistosta teologian maisteriksi. Pääaineeni oli teologinen etiikka ynnä uskonnonfilosofia, ja perehdyin erityisesti ihmissuhteiden etiikkaan. Jatkoin työn ohessa opiskelua suorittamalla Helsingin yliopistossa opettajan pedagogiset opinnot, joissa erikoistuin aikuiskoulutukseen. Luin vielä psykologian perus- ja aineopinnot, ja pätevöidyin psykologian opettajaksi – missä tehtävässä toiminkin muutaman vuoden ennen psykoterapeutin opintoihin hakeutumista. Kymmenisen vuotta myöhemmin kävin psykoterapeutin 3-vuotiset opinnot, opiskeltuani välissä vielä erityispedagogiikkaa ja toimittuani muutaman vuoden syrjäytymisvaarassa olevien nuorten erityisopettajana.

Matkani terapeutiksi. Minulla on taipumusta hankkia paljon tietoa, ennenkuin uskallan olla varma siitä, että osaan. Nyt osaan auttaa toisia oikein. Nyt olen valmis ja saan rauhasta käsin tehdä sitä, minkä koen tärkeimmäksi – minulle merkityksellinen tehtävä. Matkalaukun sisällä on opinnot ja tehtävät, joita suoritin ”edellisessä elämässä”, ennen suunnanvaihtoa.

Älä tee niinkuin minä tein, vaan niinkuin minä sanon. 🙂

On oikeasti ollut aika rankkaa opiskella täysien työpäivien ohessa tutkintoja ja lisäopintoja vuosikausia. Käytin omaan koulutukseeni ja etsintääni parikymmentä vuotta, ja kaikki tietoni ja osaamiseni ovat käytettävissäsi. Tein toukokuussa 2019 testin, jonka tulokset olisivat mullistaneet elämäni parikymmentä vuotta aikaisemmin. Käytän tuota testiä asiakkaideni hyväksi. Oikeasti, nyt vartin testi ja reilun tunnin keskustelu siihen päälle auttaa itsetuntemuksen lisäämisessä tosi paljon. Suosittelen! Ota yhteyttä, jos tahdot tehdä sen. Hinta sisältyy vastaanoton käyntimaksuun, kuten muissakin teettämissäni testeissä.

Ratkaisutoimisto Taikaportti on yhden naisen yritys, joka on syntynyt elinikäisestä unelmasta ja halusta tehdä elämästä ja maailmasta muidenkin kannalta mahdollisimman sopiva ja merkityksellinen.

Minulla on viihtyisä vastaanottotila pysyvästi Riihimäellä, ja tarvittaessa Tampereella ja Lempäälässä. Teen myös kotikäyntejä sekä Riihimäen että Tampereen alueella ja lähikunnissa.

Vastaanottotilani Riihimäen keskustassa.Vankinta osaamisaluettani ovat mm. arvot ja merkityksellisyys, voimavara- ja ratkaisukeskeinen psykoterapia, näkökulmien avaaminen, tunnelukot ja niiden purkaminen, toiminnalliset ja draamalliset menetelmät sekä kognitiivisen psykoterapian puolelta erityisesti HOT – eli hyväksymis- ja omistautumisterapia.
Olen itse erityisherkkä, ja olen perehtynyt laajasti erityisherkkien elämään liittyviin kysymyksiin. Ikäryhmistä minulle parhaiten sopivia ovat nuoret ja kaiken ikäiset aikuiset.
Työskentelytapani on näkökulmia haastava ja avaava, tavoitteellinen, vahvasti oivalluttava dialogisuus keskiössä. Terapia- ja valmennuskäyntien välillä teetän tilanteen mukaan testejä ja tehtäviä, joiden avulla saamme lisätietoa esim. luonteenvahvuuksistasi, elämäsi positiivisten ja negatiivisten tunteiden suhteesta, tunnelukoista, erityisherkkyydestä, elämyshakuisuudesta, sinulle tärkeistä arvoista… sekä parisuhteeseen liittyen parisuhteenne voimavaroista, tunnelukoista, kummallekin osapuolelle ominaisesta tavasta kokea ja osoittaa rakkautta, jne.

Kun astut tämän taikaportin alta, millaisena astut sieltä? Mitä sinulle hyväksi olevaa olet vahvistanut, minkä itsellesi haitallisen tavan tai uskomuksen olet jättänyt taakse?

Tule tutkimaan vahvuuksiasi, ja pohtimaan menneitä ja tulevia askeleitasi voimavarakeskeiseen terapiaan tai valmennukseen!

Tule sellaisena, kuin olet –
tule sellaiseksi, kuin Sinut on tarkoitettu!
Ota rohkeasti yhteyttä.

Lämpimin terveisin; Terhi

Terhi Mannersalo
Ratkaisukeskeinen terapeutti
+358 40 777 8827
terhi@taikaportti.fi

Junailijankatu 5 11100 Riihimäki

Sosiaalisessa mediassa

Facebook Instagram LinkedIn

Ota yhteyttä