MENU
Varaa aika
Terhi Mannersalo Ratkaisukeskeinen terapeutti +358 40 777 8827 terhi@taikaportti.fi Varaa aika

Tunnelukkojen käsittely ja purkaminen

Asiakaspalaute:

”Käsitykseni lapsuuden tapahtumista muuttui, sain apua ja tunsin itseni vapaammaksi jo yhdellä käynnillä”
-Päivi-

Käsitellään ja puretaan varhaisessa vuorovaikutuksessa syntyneitä tunnelukkoja skeematerapian ja/tai toiminnallisten menetelmien sekä korvaavien kokemusten keinoin.

Tunnelukoiksi kutsutaan ihmisen haitallisia tulkinta- ja toimintamalleja, jotka voivat ilmetä oikeastaan millaisissa tilanteissa tahansa. Nämä tunnelukot tekevät paljon kiusaa siksi, että niiden avulla alitajunta ikäänkuin kulkee edellämme, tehden valinnat puolestamme. Ja ne valinnat ovat yleensä meille haitallisia, eivätkä tuota toivottua tulosta.

Otetaan esimerkiksi hylkäämisen tunnelukko, joka on meillä 70-luvun lapsilla melko yleinen.

Jos olet vaikkapa lapsena joutunut syystä tai syyttä (esim. väärän tulkinnan vuoksi) pelkäämään, ettei hoitajasi huolehdi sinusta, tai sinut tosiasiassa on jätetty vaille huolenpitoa, sinulle saattaa olla muodostunut hylkäämisen tunnelukko. Se on ikäänkuin perusolettamus, jonka kautta (alitajuisesti tai tiedostaen) katsot maailmaa. Tuolloin siis uskot, ettet ole rakkauden arvoinen, tai sinun tarpeillasi ei ole merkitystä, tai että sinusta ei pidetä, tulet lopulta hylätyksi, jne. Tämä perusolettamus saa sinut toimimaan tietyllä, itsellesi haitallisella tavalla. Kun saamme selville, mitkä ovat eniten elämääsi vaikuttavat tunnelukkosi, pystymme lievittämään ja purkamaan niitä terapiassa. (=Vaikuttamaan menetelmien avulla niiden voimakkuuteen).

Varaa aikasi ja tule tutustumaan, lähdetään yhdessä matkalle kohti Sinun näköistä, merkitykselliseltä tuntuvaa elämää! -Terhi-

Jos tunnelukot ovat vieraita, voit tutustua niihin lisää esim. lukemalla Kimmo Takasen kirjan ”Tunne Lukkosi -vapaudu tunteiden vallasta”. Omat tunnelukot voit testata tästä linkistä aukeavalla testillä: https://www.tunnelukkosi.fi/testi.php

Terhi Mannersalo
Ratkaisukeskeinen terapeutti
+358 40 777 8827
terhi@taikaportti.fi

Junailijankatu 5 11100 Riihimäki

Sosiaalisessa mediassa

Facebook Instagram LinkedIn

Ota yhteyttä